Mariannetryffel från Aftonbladet
ca 40 st.
ca 40 st.
Detta behöver du:
30 mariannekarameller (1påse)
250 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Så här gör du:
1. Krossa karamellerna i en mortel.
2. Värm grädden i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Finhacka den mörka chokladen och rör ner i grädden tills chokladen smält. Tillsätt karamellkrosset.
3. Låt blandningen svalna i kylen i en dryg timme. Forma små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.
4. Smält vit choklad i vattenbad. Doppa tryfflarna (bollarna) i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.
Lycka till fröken F!! bild lånad från nätet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar