söndag 5 december 2010

Mariannetryffel- kulor =)

Mariannetryffel från Aftonbladet

ca 40 st.

Detta behöver du:
30 mariannekarameller (1påse)
250 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad

Så här gör du:
1. Krossa karamellerna i en mortel.
2. Värm grädden i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Finhacka den mörka chokladen och rör ner i grädden tills chokladen smält. Tillsätt karamellkrosset.
3. Låt blandningen svalna i kylen i en dryg timme. Forma små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.
4. Smält vit choklad i vattenbad. Doppa tryfflarna (bollarna) i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.

Lycka till fröken F!! bild lånad från nätet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar